måndag 17 september 2007

Skolios

Idag var jag på UMAS tillsammans med min mamma eftersom vi skulle se hur det var med min skolios som jag har haft sedan 11-års åldern. :)

Trodde att läkaren skulle säga att min krök var på 45gr Cobb. Tyvärr var den på 50+ Cobb, så idag sattes man in på väntelistan av operation av skoliosen. Kunde aldrig i mina vildaste drömmar, tänka mig att det skulle bli av någongång och inte att graderna skulle vara så höga att det heller behövdes operation. :)

Innan vi mötte läkaren så tänkte jag "de kommer säkert säga att detta är ingenting att göra något åt" - Tvärtom! Läkaren lät verkligen profesionell och erfaren.

Den metod de ska använda är att de ska öppna ryggen, ca 25 cm långt jack, in i kotorna och sätta en stav som kan vridas 90 grader och göra ryggen väldigt rak! Det är både en skrämmande, men samtidigt lättnande tanke! :) :)

Det får en att tänka vad man kan få ut av livet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar